Ekonomi

Bankaların Tüketici Kredi Faizleri

Giderek artan ihtiyaçlarımız sebebiyle, çoğu yere para yetiştirememeye başlıyoruz. Bu da bizi tüketici kredisi çekmeye yönlendiriyor. Birçok kişi çeşitli nedenlerden dolayı kredi çekiyor.

Çıkan masraflar, tatil ve gezi planları, evlilik hayalleri ya da okul masrafları gibi pek çok konu bir miktar parayı da beraberinde getirmektedir. Bunların gerçekleşmesi için bankalar tüketicilere çözüm üretmektedir. Bankalar insan ihtiyacına karşılık veren ilk kurumların başında gelmektedir. İnsanların ihtiyaçlarının karşılanması için bankalar nakit hizmet vermektedir.

Krediler çeşitli isim altında sıralanabilir. İhtiyaç kredisi eşitli alanlarda incelenebilir. Fakat bankalar müşterilerine kolaylık olsun diye ihtiyaç türlerine göre ayırmışlardır. Bunlarda bizlerin karşısına ihtiyaç kredisi olarak çıkmaktadır. Bu şekilde kategori olarak ayrılmasının en temel sebebi faiz oranları ve vadelerinden kaynaklanmaktadır.

Tüketici Kredisi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kredi kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktaların başında kredi tutarının belirlenmesi gerekmektedir. Bunun için de ne kadar krediye ihtiyacınız var bunu belirlemelisiniz. Net ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra bankalara tüketici kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Çekeceğiniz tutarı belirledikten sonra vade durumunu belirlemelisiniz. Genel olarak bankalar 3 yıl genel kuralını uygulamaktadır. Aylık ödeme tutarının sizi sıkıntıya sokmaması gerekmektedir. Burada unutmamanız gereken nokta şudur: Vadeniz ne kadar uzarsa, ödemeniz gereken faiz tutarı da o kadar artar. Bu sebeple faiz ile vade tutarını dengeli bir şekilde düşünerek karar vermelisiniz.

Bankaların Tüketici Kredi Faiz Oranları

Bankaların tüketici kredi faizleri şu şekilde belirtilebilir:

Türkiye İş Bankası: % 1,43 faiz oranı

ING: % 1,44 faiz oranı

Garanti: % 1,49 faiz oranı

HalkBank: % 1,18 faiz oranı

Vakıfbank: % 1,37 faiz oranı

Ziraat Bankası: % 1,37 faiz oranı

DenizBank: % 1,59 faiz oranı

Fibabank: % 1,61 faiz oranı

Alternatif Bank: % 1,59 faiz oranı

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu