Yaşam

Besin Saklama Süreleri

Marketlerden aldığımız besinleri buz dolabı içerisine ya da normal dolaplar içerisine rastgele yerleştiriyoruz. Bu durumda ortaya çıkan sonuçlar vahim olabiliyor. Ancak uzmanlar besinlerin doğru yerde bulunmasının daha uzun süre taze kalmasına neden olduğunun altını çiziyor. Oldukça yararlı bir besin olan greyfurt mutlaka buz dolabı içerisinde ve meyve bölümünde saklanmalı. Yaklaşık olarak saklama süresi 1 hafta.

Besin Saklama Süreleri
Besin Saklama Süreleri

Oldukça zengin bir lif kaynağı olan ayva C vitamini kaynağı olarak bilinir. Bu meyvenin sert yapısı gereği dayanıklılığı da bir hayli fazla. Buzdolabı içerisinde meyve kısmında 3-5 ay aralığında saklanabilir. Oldukça sağlıklı olan hindi eti ise beyaz ve kırmızı ete oranla daha az yağ oranına sahip. Bu etin buzluk kısmında poşetinden çıkarılmadan 6 aylık bir süre içerisinde muhafaza edebilirsiniz.

Doğru Teknikler Kullanmaya Devam

Saklama için doğru teknikler şart. Yumurtanın saklanması ise buzdolabının yumurtalık kısmında yaklaşık olarak 1 haftadır. Protein ve yağ içeren bu besin oldukça besleyici özelliği ile bilinir. Bu noktada dikkat edilmesi gerekilen durumlar arasında çözülmüş besinler geliyor. Bu besinler mutlaka buzdolabının alt kısmında çözülmeye bırakılmalı. Güneşte, oda sıcaklığında, sıcak su içinde ya da radyatör içerisinde çözmek oldukça sağlıksız.

Besin Saklama Süreleri
Besin Saklama Süreleri

Kırmızı et ise hemen tüketilecek ise 1 haftalık bir süreyle saklanabilir. Ancak derin dondurucular içerisinde yaklaşık 3-4 ay süre ile saklanabilir. Çözülen buzlu et ve besinler asla yeniden dondurulmamalıdır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Besinlerin hayatımızdaki önemi biliyoruz hepimiz. Bu besinleri zarar göremeyecek şekilde saklamamız lazım. Bunun için de bazı yapmamız gereken şeyler var. Bu konu hakkında bilgi sahibi olduğumu sanıyordum ama buradakileri okuduktan sonra olmadığını gördüm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu