Eğitim

Eğitimin Kaliteli Olmasına Tesir Eden Nedenler

Eğitimin Kaliteli Olmasına Tesir Eden Nedenler Nelerdir? Toplam kalite yönetimi konusunda istenen seviyenin elde edilebilmesi için eğitim programları gerekmektedir.

Eğitimin Kaliteli Olmasına Tesir Eden Nedenler Nelerdir? Değişen koşullara göre bu programlar yenilene bilmelidir. Aynı zamanda sorun çözdüğü kadar bilgi ile deneyim ve beceri sahibi bireyler de ortaya çıkarmalıdır. Zira hedeflere ulaşmanın ve başarmanın temelinde eğitim yatmaktadır. Toplam kalite yönetimi de bu eğitim sayesinde elde edilebilmektedir.

Eğitimin Kaliteli Olmasına Etki Eden Nedenler

Eğitimin kalitesine olumsuz yahut ta olumlu şekilde etki eden çok fazla neden bulunmaktadır. Nitelikli insan gücü ile kaliteli ürüne ulaşabilmenin yolu, eğitimin kalitesinde yatmaktadır. Eğitimin kalitesine olumlu anlamda tesir eden faktörler bulunmaktadır.

Nitelikli Öğretmenlerin Yetiştirilmesi

Eğitimin kalitesine olumlu anlamda doğrudan etki yapan ilk ve en önemli neden, nitelikli öğretmenlerin yetiştirilmesi olarak gösterilmektedir. Eğitim konusunda hem başarılı olmanın hem de kalitenin baş aktörü öğretmendir. Ayrıca verimli olmak, öğretmenin sahip olduğu nitelik ile doğru orantılı bir şekilde hareket etmektedir. Nitelikli öğretmenin yetiştirilmesi, kaliteyi getirmektedir.

Kaliteyi yakalamak isteyen milletler, öncelikle nitelikli öğretmen yetiştirme konusuna eğilmektedir. Eğitim sistemi, nitelikli bilgiye dönüştürmek sureti ile denetlenen ve sonrasında bir birikim olarak insanın üstünde profesyonel anlamda tasarrufta bulunarak kaliteyi ortaya çıkarmaktadır. Böylece, gerek fert gerekse de toplum temel tabanında hem bedeni hem zihni hem de kalbi davranışlara dönüşebilecek düzeyde etkinlik taşıyan toplumlar ortaya kona bilmektedir. Bu sayede gerçek manada iletişim ve bilgi toplumu özelliğine kavuşulmuş olmaktadır.

Eğitim Öğretim Yerlerinin Yeterliliği

Okul, eğitim öğretim mekanı olarak tanımlanmaktadır. Nüfusun artışı ile okul ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Yetersiz okul ve öğretmen ile sınıfların kalabalık olması, eğitimin kalitesini düşürmektedir. Zira ders, derste öğretilmektedir. Sınıfın kalabalık olması, öğrenim seviyesini ve suresini değiştirmektedir. Eğitimin yeterli seviyede etkin bir şekilde gösterilebilmesi, sınıftaki öğrenci sayısı ile ters orantılıdır.

Öğrenci sayısı arttıkça eğitimin kalitesi düşmektedir. Eğitimin verimli olması hem okulun mimari tarzı hem inşaat kalitesi hem sağlığa uygunluk durumu hem de fiziki mekan olarak rahatlığı vermesi konuları ile bağlantılıdır. Kalite ile verimlilikte yeterli standartlara sahip bir sınıfın yanı sıra, yeterli niteliklere sahip öğretmen ile eğitim ve öğretim araç gereçlerinin bulunması da şart olarak gösterilmektedir.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu