Diyet

Su Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar?

Su Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar? Su diyeti yaptıran kişilerde ilk 15 günde görülen bulgular diyet sonunda ortaya çıkar. Vücudun günde 300 gr’dan fazla besin alması halinde fazla birikimler oluşur.

Su Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar? Hücreler sindirimi sürekli denetleyerek metabolik atıkları uzaklaştırmak, artıkları depolamak ve sistemsel çalışan organları denetlemek için bağışıklık sistemini meşgul edebilir. Bu da hastalıklara karşı direnç gösterememenize neden olabilir.

Su Diyeti Ne İşe Yarar

Su diyeti sindirim yoluyla herhangi bir besinin dışarı atılmadığında bağışıklık sisteminin sindirimle uğraşmasını önlemek için uygulanır. Bağışıklık sistemi tüm gücünü vücudu temizleyerek harcamaya başlar. Safra yolu ile, bağırsaklardan dışkı yolu ile, böbreklerden idrar yolu ile öksürük ve solunum yolu ile, kulak akıntısı, hapşırma, gözyaşı, geniz akıntısı, kulak akıntısı, burun akıntısı gibi dışarı akan salgın yolları ile, ciddi terleme yolu ile metabolik atıklar atılır. Temizleme sırasında enerji, vücuttaki glikojen ve yağ depoları vücuttan uzaklaştırılır.

İlk 4 günde ortalama 2 – 3 kilo verebilirsiniz. 4 günden sonra damar içerisinde bulunan yumuşak yağ plakları ve toksinler kısa sürede temizlenir. Su diyeti sürecinde nefes, ağız ve ter kokusu oluşabilir. Tükürük seviyesi artarak koyu yapışkan hale gelebilir. İdrar koyulaşarak kokusu artar. Kum ve taş dökülebilir. Ayrıca titreme, idrarda yanma, tansiyonda düşme ve yükselme gibi çeşitli semptomlar görülebilir. Kusma, mide bulantısı, aft, kaşıntı, uçuk, sivilce, çıban ve çeşitli yaralar ortaya çıkabilir. Ağızdan ve deriden aseton gibi ağır kokuların gelmesi olağandır. Bu bulgularla serbest kalan savunma hücreleri vücutta işe yaramayan hasarlı hücreleri kolayca parçalayarak enerjiye dönüştürür.

Su Diyeti Tedavisi Kronik Hastalıkları İyileştirebilir Mi

Su diyeti tedavisinin kronik hastalıklar üzerindeki etkisi genellikle tedavi edici niteliktedir. Şu diyeti vücudun otofaj sistemini devreye sokarak vücutta biriken toksin ve artık maddeleri uzaklaştırır. Bakteri, iltihap, virüs, mantar gibi zararlı maddeleri bağışıklık sisteminizden temizleyerek vücuttan atar. Kronik hastalıkları tamamen kalıcı olarak iyileştirilen özelliğiyle ön plana çıkar. Kronik baş ağrısı, kronik alerji, kronik sinüzit, astım, horlama, migren, uyku apnesi, reflü geğirme, karın şişkinliği, kabızlık, ishal, egzama, akne, sivilce, mantar gibi pek çok rahatsızlığı tedavi edebilen kişinin hayat kalitesini artırabilen tedavi edici etkilere sahiptir. Son 3 yıl içinde su diyeti  yöntemiyle ortalama 12.000 hastanın tedavi edildiği saptanmıştır.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu