Hamilelik

Tüp Bebekte Başarıyı Etkileyen Yeni Yöntemler!

Tüp Bebekte Başarıyı Etkileyen Yeni Yöntemle nelerdir? Tüp Bebekte Başarıyı Etkileyen Yeni Yöntemler Tüp bebek tedavisinde kullanılan teknolojilerin Avrupa ve Amerika düzeyinde olması buradaki tedavilerin başarı oranını arttırmaktadır.

Tüp Bebekte Başarıyı Etkileyen Yeni Yöntemler! Tüp bebekte başarıyı etkileyen faktörler hakkında her gün yeni bilgiler ortaya çıkmasına rağmen, sadece bir kısmının gerçek bir etkiye sahip olduğu gösterilmiştir. Bahsedilen bazı faktörlerin etkileri daha sonra gösterilememiştir veya halen tartışmalıdır. Başarı oranları ülkeler ve merkezler arasında büyük farklılıklar göstermektedir. Farklı ülkelerde ve farklı merkezlerde bildirilen gebelik oranları %15 ile %65 arasında değişmektedir.

Tüp Bebekte Başarı Neye Bağlıdır?

Gelecekteki Annenin Yaşı

Anne adayı yaşlandıkça tüp bebek başarısı dramatik bir şekilde düşer. Yaş ilerledikçe;

* Yumurtalıkların yaşlanması,

* Döllenme oranının düşmesi,

* Rahim iç tabakasının döllenmiş yumurtayı tutma yeteneğinin azalması.

* Daha yüksek endometriozis ve miyom insidansı,

* Doğurganlığı etkileyebilecek ameliyat gibi sorunlar artıyor.

Hastanın spesifik problemlerinin belirlenmesi ve en uygun tedavinin belirlenmesi yani kişiye özel tedavi uygulanması tüp bebek başarısını etkileyen en önemli faktörlerden bazılarıdır.

Kilo

Araştırmalar aşırı kilolu olmanın doğurganlığı olumsuz etkilediğini gösteriyor. Sağlıklı bir diyet ve normal bir kilo doğurganlığı koruyan önemli faktörlerdir.

Sigara

Sigara, sağlıklı bir yaşam için uzak durulması gereken zararlı bir maddedir. Ancak tütün bağımlılığından kurtulmak hamile kadınlar için çok daha önemlidir.

Stres

Çağımızın en önemli sorunlarından biri strestir. Gebelerin gerek sosyal yaşam gerekse çalışma koşulları nedeniyle yaşadıkları stres, gebe kalma sürecini olumsuz etkilemektedir.

Enfeksiyonlar

Vajinal enfeksiyonlar mantar, bakteri veya bazı parazitlerin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir.

Hormonal Bozukluklar

* Süt hormonu olarak bilinen prolaktin, beyindeki hipofiz bezi tarafından salgılanır. Tiroid bezi hastalıkları ve artan prolaktin hormonu kısırlık nedenlerinden biri olabilir.

Yumurta Rezervi

Rahmin değil yumurtanın yaşlanması hamileliği zorlaştırır. Dolayısıyla rahmin yaşlanması döllenmenin gerçekleşmesini engellemez; Döllenme için yumurtanın genç kalması gerekir. Bu nedenle bir kadının en önemli hazinesi “yumurta depoları” olarak görülebilir. Günümüzde evli olan ve doğurganlığını ertelemek isteyen özellikle 35 yaş üstü kadınlar tüp bebek ve döllenmiş yumurtalarını (embriyoları) dondurma seçeneğini ciddi olarak düşünmelidir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu