Eğitim

Ders Çalışma Alışkanlığı Öğrencilere Nasıl Aşılanır?

Ders Çalışma Alışkanlığı Öğrencilere Nasıl Aşılanır? Öğrencilere ders çalışma alışkanlığının aşılanması Birçok çocuğun eğitim hayatındaki dönüm noktası birinci sınıftır.

Ders Çalışma Alışkanlığı Öğrencilere Nasıl Aşılanır? Öğrenciler için eğitim Türkiye’de istatistiklere baktığımızda, okul öncesi eğitim yeterince tercih edilmediği için birinci sınıfın birçok öğrencinin okulla tanıştığı ilk yıl olduğunu görüyoruz.

Yeni ortamın stresi ve yeni kurallarla birlikte yeni sorumluluklar çocukların derslerden dinlenmelerini kolaylaştırıyor. Ne yazık ki bir öğrencinin ders tekrarı, ödev, yazma çalışmaları gibi ders çalışma, ders çalışma isteğini kaybetmesi zorlaşmaktadır.

Birinci Sınıf Öğrencilerini Çalışmaya Nasıl Teşvik Edersiniz?

Öncelikle çocuğunuzla empati kurarak ona göre hareket edin. Bu yaş grubundaki çocuklar doğal olarak anne babalarından gördüklerini yapmaya meyillidirler. Ders çalışmakta güçlük çeken ya da çalışmak istemeyen bir çocuk için “ders çalışmalısın, tekrar yapmalısın.” Deyip TV izlerseniz etkili bir sonuç alamazsınız.

Çocuğunuzun kendini kontrol etmesine izin verin. Küçük hedefler belirleyerek (20 dakikalık bir yazma çalışması gibi) sorumluluk alması için onu cesaretlendirin. Bu nedenle siparişiniz çözülürken size söylemeden bir sorumluluk duygusu ile çalışma sürenizi tamamlamayacaksınız.

Ders çalışırken motivasyonunuzu yüksek tutun. Ancak dikkat etmeniz gereken bir şey var: Çalışma sırasında önemli olan azimli olmak değil, kararlı olmaktır. Hırslı öğrenciler öğrenmeye ve başarıya odaklanırken, hırslı öğrenciler rekabete ve akranlarına göre avantaj elde etmeye odaklanır. Sonuç olarak, çocuğunuzun başarısını kendisi değil, etrafındakilerin başarısı veya başarısızlığı belirler.

Sabırlı ol. Çocuklarınız ilk okuma sırasında harf kümelerini öğrenmekte zorlanabilirler. Çocuğunuz çalışmalar sırasında okuyamıyor olabilir, ancak okuyamıyor olabilir.

Çocuklarınızı derse yönlendirmek için televizyon veya bilgisayar sunmayın. Çizgi film görmek isteyen bir çocuğa “Karikatüre bak ve ödevini yap”. Bu yaş grubundaki bir çocuk, ilk bildiği bilgileri pekiştirirken tek bir odak noktası olmalıdır. Hem televizyon hem de ev ödevi dikkatin dağılmasına ve dolayısıyla kısa süreli öğrenmeye neden olacaktır.

Çocukların evde çalışmaları desteklenirken okulda öğretmenlerinden hangi sırayla ve nasıl öğrendikleri dikkate alınmalıdır. Örneğin çocuklar uzun zamandır 29 harfi sırayla öğrenmek yerine harf gruplarıyla alfabeyi öğreniyorlar. A harfinden başlayarak alfabetik sırayla öğretmeye çalışmak çocuğunuzun kafasını karıştıracaktır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu